20 jaar calamiteiten in de Zeeuwse wateren

auteur: P.A.van der Vlies
pagina's: 162
Beschrijving Een fotografisch verslag van ruim 80 calamiteiten tussen 1983 en 2003 waarbij de auteur betrokken was als hoofd projectleider wrakopruiming Westerschelde/calamiteitencoördinator bij Rijkswaterstaat. Het boek verscheen ter gelegenheid van het afscheid van de auteur. In dit boek passeren gestrande, in brand geraakte, gezonken en aangevaren schepen de revue. Voor elk schip zijn steeds 2 pagina's ingeruimd, waarbij een kort verslag van de ramp wordt gegeven, alsmede enkele basisgegevens (naam schip, datum, soort calamiteit, plaats, bergingsbedrijf, soort schip en eventuele bijzonderheden). Kleurenfoto's illustreren de betreffende gebeurtenis. De bekendste is ongetwijfeld de berging van de Herald of Free Enterprise. Het boek bevat een kort voorwoord en geeft een gevarieerd beeld van de gevaren waarmee een zeeman vandaag de dag kan worden geconfronteerd.