Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Slide 2
  • Erebus
  • Damsterdiep
  • Scheepswerf
  • Slide 1
  • Slide 6

Het is dé trots van het Noordelijk Scheepvaartmuseum: de Emma (PW 17). Dit directievaartuig werd in 1922 gebouwd op Groninger scheepswerf  Gideon in opdracht van de Provinciale Waterstaat. Na haar trouwe dienst werd het schip in 2010 verkocht, waarna het Noordelijk Scheepvaartmuseum de nieuwe, trotse, eigenaar werd. Sinds 7 april 2011 doet de de Emma dienst als promotie- en presentatieschip van het museum bij evenementen. Ook maken we unieke handelsvaarten naar Onderdendam en Winsum en verzorgen we exclusieve vaartochten op aanvraag. De bevlogen schippers, Hans Egberts, Jan Moed en Rudolph Dirksen en verschillende gastheren en -vrouwen zorgen voor een onvergetelijke dag!

emmafotosGeniet van Groningen vanaf het water - ontdek het Reitdiepgebied en de Amsterdamse School

Wilt u tijdens een ontspannen boottocht genieten van alles wat het Groninger landschap te bieden heeft? De handelsvaarten door het prachtige Reitdiepgebied gaan weer van start in juni 2018. 

 

Data: 2 juni, 30 juni, 7 juli, 4 en 18 augustus. 

 

U vaart de historische route van de vroegere handelsvaart van de Groninger steenfabrieken. In Reitdiephaven gaat u aan boord. Via Winsum vaart u naar Onderdendam. Het Reitdiepgebied behoort tot de oudste cultuurlandschappen van Europa. Tijdens de vaart over het Winsumerdiep passeren we een aantal oude steenfabrieken, overblijfselen van de dertien fabrieken die in de 19e eeuw in een straal van vier kilometer rond Onderdendam stonden. Deze fabrieken produceerden de typische baksteen van Groninger klei. In Onderdendam wordt de lunch geserveerd aan het water, met uitzicht op de Zijlvesterbrug. Na de lunch laat gids Hans Stoelinga u de bijzondere Groninger Amsterdamse School gebouwen in het historische dorpshart zien. De wandeling eindigt met een klassiek concert in de gereformeerde kerk. Een taxi brengt u terug naar uw opstapplaats, Reitdiephaven. 

De kosten voor dit arrangement bedragen € 65 per persoon. Dit is inclusief lunch bij dorpshuis Zijlvesterhoek, het klassiek concert en vervoer terug naar de opstapplek in Groningen. De capaciteit van museumschip Emma is 12 personen. Voor opgave, informatie en prijzen: 050 3122202 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Informatie tochten op maat:

De Emma biedt ruimte voor twaalf mensen en is geschikt voor een dagje uit, maar ook als unieke vergaderlocatie. De tocht wordt aangepast aan uw wensen, de prijs is op aanvraag. Koffie, thee en catering kan uiteraard ook worden verzorgd. Als promotie- en evenementenschip van het Noordelijk Scheepvaartmuseum vaart de Emma ook mee tijdens (maritieme) festiviteiten zoals ZomerWelVaart, Delfsail en WinterWelVaart. Tijdens deze evenementen kunt u het gezellige karakter van de Emma zelf beleven en meevaren met het mooie museumschip.

Voor boekingen, informatie en prijzen kunt u contact opnemen met Rob Poort: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050 312 22 02.

Klik hier voor de televisiereportage van OOG TV over de ingebruikname van de Emma.

 

Sponsors
De aanschaf en aanpassing van het museumschip is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van:
Gemeente Groningen en Provincie Groningen. Scheepsclassificeerbedrijf Joosten & Co B.V. te Delfzijl maakt het meerjaarlijks onderhoud van de Emma mogelijk.

     
     

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden