Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • nieuwnieuw04
  • SlideNieuw01
  • SlideNieuw04
  • SlideNieuw05
  • nieuwnieuw03
  • nieuwnieuw01
  • SlideNieuw02
  • SlideNieuw03
  • nieuwnieuw05
  • nieuwnieuw02

Het is dé trots van het Noordelijk Scheepvaartmuseum: de Emma (PW 17). Dit directievaartuig werd in 1922 gebouwd op Groninger scheepswerf  Gideon in opdracht van de Provinciale Waterstaat. Na haar trouwe dienst werd het schip in 2010 verkocht, waarna het Noordelijk Scheepvaartmuseum de nieuwe, trotse, eigenaar werd. Sinds 7 april 2011 doet de de Emma dienst als promotie- en presentatieschip van het museum bij evenementen. Ook maken we unieke vaartochten over de Hunze  en verzorgen we exclusieve vaartochten op aanvraag. De bevlogen schippers, Hans Egberts en Rudolph Dirksen en verschillende gastheren en -vrouwen zorgen voor een onvergetelijke dag!

 

Zolang het museum noodgedwongen gesloten is i.v.m. de coronamaatregelen, vaart de Emma niet met passagiers.

 

Door corona legden we het fraaie museumschip tijdelijk aan de ketting, dolblij zijn de ervaren schippers dan ook dat de Emma begin juli 2020 weer in de vaart is gebracht. Geheel volgens de richtlijnen van de RIVM is het museumschip voorlopig alleen exclusief voor groepen van maximaal 7 personen te reserveren. Een privé tocht op de Emma is uitermate geschikt voor een onvergetelijk dagje op het water met het gezin, familie of vrienden.


Iets te bespreken? Op de Emma wordt een vergadering een heel bijzondere ervaring. Een privé tocht kost € 50 per uur met een minimum van twee uur. Voor meer informatie of reserveren, neem contact op met de schipper, Hans Egberts, tel: 0657 131 987 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Als promotie- en evenementenschip van het Noordelijk Scheepvaartmuseum vaart de Emma ook mee tijdens (maritieme) festiviteiten zoals Delfsail en WinterWelVaart. Tijdens deze evenementen kunt u het gezellige karakter van de Emma zelf beleven en meevaren met het mooie museumschip. Voor boekingen, informatie en prijzen kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050 312 22 02.

emmafotos


Sponsors

De aanschaf en aanpassing van het museumschip is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van:
Gemeente Groningen en Provincie Groningen. Scheepsclassificeerbedrijf Joosten & Co B.V. te Delfzijl maakt het meerjaarlijks onderhoud van de Emma mogelijk.

     
     

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden