Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • nieuwnieuw01

Honderdjarig jubileum

Een Groningse opdrachtgever, een Groningse werf en scheepsbouwer en Groningse wateren. Onze trots, museumschip PW17/Emma is 100% Gronings en viert dit jaar haar honderdste verjaardag. Tijd voor een feestje! We vieren dit jubileum met een exclusieve vaartocht voor een aantrekkelijke prijs. Je stapt op bij Museum aan de A. Van de A vaar je via het Reitdiep naar Dorkwerd. Na twee tot drie uur ben je weer terug. Verras je geliefde, familie, jaarclub, collega's of vrienden met deze verrassende trip. Je huurt de Emma, inclusief bevlogen schipper voor € 150. Er kunnen maximaal 12 passagiers aan boord. 
Logo PW17 Emma 1922 Kleur

 

Directievaartuig

Ze is dé trots van het Noordelijk Scheepvaartmuseum: de Emma (PW 17). Dit directievaartuig werd in 1922 gebouwd op Groninger scheepswerf  Gideon in opdracht van Provinciale Waterstaat Groningen. Na haar trouwe dienst werd het schip in 2010 verkocht, waarna het Noordelijk Scheepvaartmuseum de nieuwe, trotse, eigenaar werd. Sinds 7 april 2011 doet de de Emma dienst als promotie- en presentatieschip van het museum bij evenementen. Je kunt je aanmelden voor een unieke vaartocht door het Hunzedal maar ook verschillende privétochten behoren tot de mogelijkheden. De bevlogen schippers, Hans Egberts en Rudolph Dirksen en verschillende gastheren en -vrouwen zorgen dan voor een onvergetelijke dag!

Stadstrip, Zuidlaardermeer, Dorkwerd of Reitdiep? Het kan allemaal! 

Een privé tocht op de Emma is uitermate geschikt voor een onvergetelijk dagje op het water met het gezin, familie of vrienden. Ook kun je de Emma afhuren voor een vergadering. Kies een van de thema vaartrips zoals de Jubileumtrip over het Reitdiep, een Twee Sluizentocht rond de Stad, een Natuurtocht over de Hunze en A,  een Scheepswerventrip over het Winschoterdiep of een Molentocht over het Drentsdiep om maar enkele voorbeelden te noemen. Voor meer informatie, boekingen, en prijzen kun je een e-mail sturen  naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Onze privétochten 

Richting Duur  Vaarroute Kosten
Stadstrip Dorkwerd v.v.  3 uur Tot aan sluis of Reitdiephaven binnen.
Dit is een jubileumtrip – de Emma/PW17 bestaat 100 jaar 
gereduceerd tarief
€ 150
Rondje Groningen 3,5 uur  Twee Sluizentocht, Reitdiep/Van Starkenborghkanaal € 210
Stad – Leinwijk v.v. 5 uur Via Zuidlaardermeer steiger Gron.Landschap, incl.wandeling € 300
Stad – Sappemeer v.v. 4 uur Scheepswerventocht Winsch.diep, Museum Wolthuis € 240
Stad – Drentsdiep v.v. 4 uur Molentocht Onnen € 240
Stad – De Punt v.v. 5 uur Nrd.Willemskanaal, voormalige loop van de Drentsche Aa € 300

 

Hunzedalvaart - Bijzondere vaartocht door vogelparadijs: alle tochten voor 2022 zitten vol. 

 

  

emmafotos

Promotieschip

De Emma vaart jaarlijks tijdens evenementen zoals Dag van de Groninger Geschiedenis, de Swim Challenge, de intocht van Sinterklaas en WinterWelvaart.


Sponsors

De aanschaf en restauratie van het museumschip is mede mogelijk gemaakt door financiele bijdragen van Gemeente Groningen en Provincie Groningen. Scheepsclassificeerbedrijf Joosten & Co BV te Delfzijl en Scheepswerf Delfzijl BV maken het meerjaarlijks onderhoud van de Emma mogelijk.

 cropped Logo 2021 Scheepswerf Delfzijl

 

Algemene voorwaarden

Kijk hier voor de Algemene voorwaarden van BBZ/TCN en de CBRB/VNPR Personenvervoercondities voor de binnenvaart.

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden