Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • SlideNieuw01
  • SlideNieuw03
  • SlideNieuw04
  • SlideNieuw05
  • nieuwnieuw02
  • nieuwnieuw05
  • nieuwnieuw03
  • nieuwnieuw04
  • SlideNieuw02
  • nieuwnieuw01

logo Museum aan de A rond JPGWork in progress: Museum aan de A 
Het Noordelijk Scheepvaartmuseum wordt het historisch museum van Stad en provincie en krijgt een andere naam: Museum aan de A. Deze ontwikkeling wordt gefaseerd uitgevoerd. Zo is museumcafé Het Pomphuis aan de Kleine der A onlangs officieel geopend. Klik hier voor de website van het museumcafé. Er volgt een flinke verbouwing, aanpassing van de vaste opstelling en wijziging van ons (educatieve) aanbod en het evenementen- en activiteitenprogramma. De verbouwing van de achterste panden van het museumcomplex start in 2021. De bouw zal worden aanbesteed, daarom is directe acquisitie bij het museum niet mogelijk. Via deze website houden we u zoveel mogelijk op de hoogte van de voortgang. 


Missie
Museum aan de A verbindt inwoners en bezoekers van Groningen met de geschiedenis van Stad en Ommelanden. Museum aan de A treedt op als een regisseur/programmeur die ervoor zorgt dat het publiek actief bijdraagt aan de programmering en ontwikkeling van activiteiten. Zo bepaalt het publiek mede de inhoud van het museum. Museum aan de A ontwikkelt activiteiten en tentoonstellingen samen met (culturele) partners in provincie en Stad.

 

Vragen?
Beleidsplan/ambitiedocument Museum aan de A

Nog meer vragen?
Q&A Museum aan de A (update 3 november 2020) 

Statuten van Stichting Museum aan de A 
Statuten

Museum aan de A
Hoewel we nu naar het publiek toe nog steeds de naam Noordelijk Scheepvaartmuseum voeren, werken we achter de schermen hard aan het nieuwe museumconcept. Ook nu, in aanloop naar de opening van Museum aan de A, zijn goede vrienden voor ons onmisbaar. Want dankzij de steun van onze vrienden, kunnen wij meer doen. 


VRIENDEN VAN MUSEUM AAN DE A
Wij noemen ons donateursprogramma VRIENDEN VAN Museum aan de A. Als VRIEND VAN bent u voor ons extra bijzonder, voor u doen we graag iets extra’s. Voor € 10,00 krijgt u een jaar gratis toegang tot het museum*, een uitnodiging voor tentoonstellingsopeningen en 10% korting op de artikelen** in onze museumwinkel. Voor € 15,00 geldt dit aanbod ook voor uw partner en kinderen. 

BIJDRAGE OVERMAKEN
Wilt u uw bijdrage voor 15 april 2021 overmaken op:
IBAN:  NL65RABO0145987183 
t.n.v:  Stichting Museum aan de A 
o.v.v: VRIEND VAN

 

* Zolang de corona-maatregelen openstelling toelaten.
** Uitgezonderd boeken van Nederlandse uitgeverijen i.v.m. Wet op de vaste boekenprijs.

 

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden