WinterWelVaart

Locatie:
Groningen,

WinterWelVaart in het centrum van Groningen: 20 t/m 22 december 2019

Tijdens het meerdaagse evenement WinterWelVaart wordt op een laagdrempelige manier de maritieme geschiedenis van de stad en provincie Groningen levend gehouden. Het evenement, dat in het centrum van Groningen van 20 t/m 22 december zal plaatsvinden, richt zich op een breed publiek. Er liggen prachtige (historische) charterschepen aan de kades, en bezoekers kunnen ruimschoots genieten van muziek, theater en andere bijzondere activiteiten. Uiteraard kan er ook kennis worden gemaakt met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor het publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen.

Het veelzijdige programma aan boord van de schepen wordt aangevuld met allerlei activiteiten op het vaste land. Zo is er op de kades  een sfeervolle wintermarkt met vele verschillende kraampjes en zijn er allerlei heerlijke hapjes en drankjes te verkrijgen. In Groningen is ook het Noordelijk Scheepvaartmuseum gratis geopend voor bezoekers.

Locatie:
Hoge, Lage en Kleine der A en Scheepvaartmuseum