Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Slide 2
  • Slide 1
  • Damsterdiep
  • Scheepswerf
  • Erebus
  • Slide 6

Stadswandeling Sporen van J.A.Huizinga

Evenement

Titel:
Stadswandeling Sporen van J.A.Huizinga
Wanneer:
19 jan 2019, 12:30 uur - 15:30 uur
Categorie:
Agenda

Omschrijving

Stadswandeling ‘Sporen van J.A. Huizinga’ 
In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is de tentoonstelling ‘Made in Stad - Stoelen van meubelfabriek J.A. Huizinga’ te zien. Bij deze expositie verzorgt Stichting Huizinga Meubel Nederland een stadswandeling die deelnemers meeneemt langs een aantal bijzondere locaties van J.A. Huizinga en zijn meubelfabriek ‘Nederland’.  Aan de hand van oude foto’s toont de gids de situatie ten tijde van het bestaan van de fabriek. De rondleidingen worden gegeven op zaterdag 17 november, 15 december en 19 januari 2019 en beginnen om 12.30 uur. De rondleiding begint bij de voormalige toonzalen van de meubelfabriek in de Bleekerstraat 12 en duurt anderhalf uur. De kosten bedragen  € 7,50 per persoon inclusief toegang tot de expositie het Noordelijk Scheepvaartmuseum en rondleiding door een gids. Aanmelden is noodzakelijk en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Landelijke faam
Meubelfabriek 'Nederland' maakte stoelen van de allerbeste kwaliteit. Stoelen voor in de keuken, de aula van de universiteit, de woonkamer, slaapkamer, studeerkamer, stoelen voor burgemeesters en wethouders, voor leden van Provinciale Staten, enzovoorts. Door de snelle groei van de stad Groningen was de vraag naar meubels, en dus ook stoelen, groot. Op het hoogtepunt van het bestaan van de fabriek werkten er ruim honderd mensen. De eigentijdse ontwerpen waren zeer in trek en te koop bij de betere interieurzaken in heel Nederland.

De wandeling
Tijdens de wandeling zien deelnemers sporen van Huizinga door de stad. De wandeling voert onder andere langs zijn woonhuis, de fabriek, het modelhuis en verschillende opdrachtgevers. Onderweg wordt een kort bezoek gebracht aan drie door Huizinga ingerichte interieurs die in authentieke staat bewaard zijn gebleven: de directiekamer aan de Westersingel, de Voogdenkamer van het Roode Weeshuis en de voormalige bestuurskamer van het UMCG. Na afloop verzorgt de gids een rondleiding door de tentoonstelling ‘Made in Stad’ in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. 

Facebook Twitter

Adres
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen

tel: + 31 (0)50 312 22 02
stuur ons een e-mail

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

certified_museum nietsbovengroningen

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden