Stadswandeling Sporen van J.A.Huizinga

Stadswandeling Sporen van J.A.Huizinga
15 dec 2018, 13:30 uur - 15:30 uur

Startpunt: voormalige toonzaal meubelfabriek 'Nederland' aan Blekerstraat 12 in Groningen.
Wandeling voert langs plekken die een relatie hebben met J.A. Huizinga en zijn meubelfabriek 'Nederland'. Onder andere zijn woonhuis, de fabriek, het modelhuis en diverse opdrachtgevers.Onderweg wordt een kort bezoek gebracht aan drie door Huizinga ingerichte interieurs die in authentieke staat bewaard zijn gebleven: de directiekamer aan de Westersingel, de Voogdenkamer van het Roode Weeshuis en de voormalige bestuurskamer van het UMCG.
Tekst en uitleg onderweg wordt gegeven door de Stichting Huizinga Meubel Nederland, samensteller van de expositie in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.