Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Erebus
  • Damsterdiep
  • Slide 6
  • Slide 2
  • Slide 1
  • Scheepswerf

Unieke en verzorgde Amsterdamse School dagtocht - op Museumschip "Emma"!

Evenement

Titel:
Unieke en verzorgde Amsterdamse School dagtocht - op Museumschip "Emma"!
Wanneer:
18 aug 2018, 09:00 uur - 16:30 uur
Locatie:
Groningen,
Categorie:
Agenda

Omschrijving

Emma

Museumschip Emma

Geniet van Groningen vanaf het Water
Unieke kans om het Reitdiepgebied, de steenfabrieken en Groninger Amsterdamse School gebouwen te ontdekken aan boord van museumschip "Emma". Tijdens de ontspannen boottocht geniet u van het Groninger landschap. U volgt hierbij de historische route van de vroegere handelsvaart van de Groninger steenfabrieken. Het museumschip biedt plaats aan individuele deelnemers, maar ook aan kleine groepen van maximaal 12 personen en is geschikt voor alle leeftijden. Het museumschip is aangepast voor minder valide bezoekers!

De tocht kan op vaste zaterdagen in juni tot en met augustus worden geboekt. U start en eindigt de tocht aan de Reitdiephaven, te Groningen. 

Dagtocht Programma: 
08:45 Verzamelen aan de Reitdiephaven.
09:00 uur Aan boord van "Emma". 
Via sluis Dorkwerd, Garnwerd en Winsum vaart u door het Reitdiepgebied. Dit behoort tot de oudste cultuurlandschappen van Europa. Tijdens deze bijzondere tocht passeert u bijvoorbeeld oude steenfabrieken van Onderdendam. 
12:00 uur. In Onderdendam wordt u een lekkere lunch geserveerd aan het water, met prachtig uitzicht op de Emma en de Zijlvesterbrug. 
Na de lunch bezoekt u de bijzondere Groninger Amsterdamse School gebouwen in het historische dorpshart van Onderdendam. Deze wandeling eindigt in de Gereformeerde Kerk met een klassiek huiskamerconcert. 
16:30 uur Na het muzikaal intermezzo in Onderdendam, wordt u per taxi teruggebracht naar de Reitdiephaven, waar de tocht eindigt. 


Kosten
 
Deze unieke dagtocht kost 65 Euro per persoon en biedt een volledig verzorgde dag, waarbij u heerlijk geniet van rust, het landschap, het water en historische bezienswaardigheden. 


Dagtochten zaterdagen in 2018
In 2018 worden deze vaarten aangeboden op zaterdag 2 juni, 30 juni, 7 juli, 4 augustus en 18 augustus.


Opgave
U kunt zich opgeven of reserveren bij het Noorderlijk Scheepvaart museum. Telefoon 050-3122202 of per email, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Locatie

Locatie:
Reitdiep
Plaats:
Groningen
Land:
Netherlands

Facebook Twitter

Adres
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen

tel: + 31 (0)50 312 22 02
stuur ons een e-mail

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

certified_museum nietsbovengroningen

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden