Kinderactiviteit Kerstvloed: waterproefjeslab

Kinderactiviteit Kerstvloed: waterproefjeslab
21 feb 2018, 13:00 uur - 16:00 uur
Locatie:

Kom in de vakantie naar het waterproefjeslab in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Ga zelf aan de slag met klei, zand en water.

Het was een enorm grote ramp, de grootste zelfs van de afgelopen 300 jaar! Op Eerste Kerstdag 1717 braken de dijken in Noord-Nederland door een hevige noordwesterstorm. Die ’Kerstvloed’ is gelukkig de laatste grote overstroming die Groningen meemaakte.  Daarna werden de dijken hoger, breder en minder steil en beschermden  ons land beter tegen het water.  Op woensdag 21 februari worden kinderen tussen 6 en 10 jaar uitgedaagd in het speciaal hiervoor ingerichte ‘proefjeslab’. Als echte waterwetenschappers gaan ze in groepjes diverse proefjes met en over water doen. Zo mogen ze een steile dijk en een glooiende dijk bouwen en testen, ervaren ze hoe krachtig water is en zien ze wat er met het achterliggende land gebeurt als er water over de dijk komt.  Deze activiteit is doorlopend van 13.00-16.00 uur en gratis toegankelijk voor kinderen. Begeleiders betalen het normale tarief.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum en waterschap Noorderzijlvest organiseren deze kinderactiviteit in het kader van de tentoonstelling Kerstvloed 1717. Ze hopen kinderen zo  te enthousiasmeren voor dit deel van de regionale geschiedenis en kennis te laten maken met het belangrijke, hedendaagse waterschapswerk. Na afloop krijgen de kinderen een heuse oorkonde! Jongere broertjes en zusjes kunnen met potlood, stiften en papier aan de slag.

Op woensdag 28 februari kunnen kinderen ook meedoen aan dit proefjeslab in het Noordelijk Scheepvaartmuseum van 13.00-16.00 uur.

Locatie:
Straat: