Kinderactiviteit Koffie&Blik om 13.00 en 15.00 uur

Kinderactiviteit Koffie&Blik om 13.00 en 15.00 uur
23 aug 2017
Locatie:

Hoe groeien koffiebonen en waar komen ze  vandaan? Het is in Nederland veel te koud voor de koffieplant en toch wordt hier al lang heel veel koffie gedronken.  Hoe komt dat eigenlijk? In de zomervakantie komen kinderen van alles te weten over dit “zwarte goud”. Ze mogen koffie malen, ruiken en proeven. Ook bepalen ze het gewicht van zo’n koffieboon. Tenslotte maken de kinderen van koffie en/of  blik een kunstwerk dat ze mee naar huis mogen nemen.

Ouders kunnen tegelijkertijd de nieuwe tentoonstelling Koffie, vers(ch) gebrand! bezoeken. Lokale, ambachtelijke producten, zoals vers gebrande koffie, zijn helemaal hip. Toch is dit niet alleen van deze tijd. Groningen telde van oudsher al een groot aantal kleine koffiebranderijen. De tentoonstelling  staat in het teken van de koffiebranderijen en theepakkerijen die Noord-Nederland rijk was vanaf het begin van de 19e eeuw.  Er zijn nostalgische koffieblikken, spaarzegels en reclameslogans te zien maar ook de minder bekende Tiktak jurken en het zeldzame Niemeijer spel. De befaamde kraantjespot van Woldring ontbreekt natuurlijk niet in deze tentoonstelling!

Locatie:
Straat: