• SlideNieuw03
  • SlideNieuw04
  • nieuwnieuw02
  • nieuwnieuw03

Historische binnenplaats met motorenhal Canterhuis en Gotisch Huis. Foto Noordelijk Scheepvaartmuseum 2Het Groningse architectenbureau vector-i gaat het ontwerp maken voor het gebouwencomplex van Museum aan de A.
De vijf historische panden van het te ontwikkelen museum over de Groninger geschiedenis liggen aan de Brugstraat, de Kleine der A en de Schuitemakersstraat in het A-kwartier. Een beoordelingscommissie heeft aan de hand van selectiecriteria unaniem voor de architect gekozen. Ingenieursbureau abtWassenaar uit Haren verzorgt het integraal advies.
Naar verwachting is het ontwerp eind 2022 definitief waarna de verbouwing kan beginnen. Museum aan de A en gemeente Groningen zijn verheugd om met deze bureaus het ontwerpproces te starten.
Persbericht vector-i architect voor Museum aan de A

Museumschip Emma