Ontdek het Reitdiep-gebied aan boord van de historische garnalenkotter
ZK 4 Albatros fotograaf VisserijmuseumDeze zomer gaat de bijzondere vaartocht over het Reitdiep met de historische garnalenkotter ZK4 weer van start. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Visserijmuseum Zoutkamp en Stichting Het Groninger Landschap organiseren gezamenlijk deze mooie dagtochten waarin cultuur, historie en natuur centraal staan. Op zaterdag vaart de Beurtvaart van Zoutkamp naar Groningen en op zondag van Groningen naar Zoutkamp. Tijdens de tocht komen de verhalen van het unieke Reitdiep-gebied tot leven en in de middag staat er een lunch klaar bij het idyllische Café Hammingh aan het Reitdiep in Garnwerd. Vervolgens brengt een wandeling onder leiding van een bevlogen gids bezoekers langs de vele monumenten van dit wierdendorp. Op de Beurtvaart brengt men bovendien een bezoek aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen en het Visserijmuseum in Zoutkamp.

De kosten voor dit unieke en uitgebreide arrangement bedragen € 65,- per persoon. Aanmelden kan bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum via 050-312 2202 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vaardata:
1 en 2 juni