Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Scheepswerf
  • Slide 1
  • Slide 2
  • Erebus
  • Slide 6
  • Damsterdiep

20180219 175134 kleinVoortdurend Verzet! gaat over de impact van verzet op het leven van mensen en hun naasten, en de moed die ervoor nodig is om tegen de stroom in te gaan. 
Verzet is van alle tijden, vóórtdurend, en kent vele gezichten. 
Het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen brengt, in samenwerking met ons museum en de Verhalen van Groningen, verhalen van verzetsmannen en -vrouwen in de Tweede Wereldoorlog weer tot leven. 
Mensen die vandaag de dag gevlucht zijn vanwege hun verzetswerk krijgen in deze tentoonstelling ook een gezicht. 

De tentoonstelling is van 30 maart t/m 27 mei te zien. 

navarinoWereldberoemd was admiraal Louis van Heiden uit Zuidlaren na zijn succes bij de slag van het Griekse Navarino in 1827. Maar wie kent tegenwoordig nog de naam van de enige Drentse zeeheld in dienst van de Russische tsaar? Of leeft de herinnering aan hem voort in het bekende kinderliedje over Berend Botje? Feit is dat hij uiteindelijk nog eenmaal terugkeerde naar Zuidlaren, het dorp van zijn jeugd. Is Louis werkelijk de Berend Botje uit het bekende kinderliedje?

De tentoonstelling is van 17 maart t/m 27 mei te zien in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Verwoestingen hoek AkerkhofOns museum is een samenwerking aangegaan met het Oorlogs en Verzetscentrum Groningen (OVCG). Elke twee jaar zal het OVCG een tentoonstelling verzorgen in ons museum en eind maart zal de eerste tentoonstelling met een educatief programma te zien zijn: 'Voortdurend verzet'. Met de ondertekening van een convenant wordt de samenwerking met het OVCG officieel.

Medewerker collectie (vrijwilliger)

Ben je op zoek naar een zinvolle invulling van een deel van je vrije tijd? Of wil je werkervaring opdoen bij ons museum na je MBO / HBO / universitaire studie? We zijn op zoek naar mensen voor de afdeling collectiebeheer. De afdeling collectie bestaat uit drie vaste medewerkers en 6 vrijwillige medewerkers. We houden ons bezig met allerlei aspecten van collectiebeheer waaronder registratie, standplaats- en klimaatcontroles, reinigen van objecten, tekstbordjes maken en het onderhouden van de vitrines. Ook kun je bijdrage aan de totstandkoming van tentoonstelling vanuit je stagefunctie bij de afdeling collectie. Omdat er op dit moment heel veel nieuwe ontwikkelingen zijn, krijg je bij ons de kans veel te doen en te leren. Je komt in een enthousiast team in een culturele, historische organisatie midden in het centrum van de stad Groningen. We bieden je graag de mogelijkheid om je netwerk op te bouwen en te ontdekken of werken in een museum of andere culturele instelling iets voor jou is!

Vaardigheden en kwaliteiten

Als je bij ons als stagiair aan de slag gaat, ben je verzekerd van uitdagend en afwisselend werk, zoals leren hoe objecten worden geregistreerd, werken met Adlib (het programma voor collectieregistratie), hanteren van museumobjecten en reinigen van collectieonderdelen en vitrines.

We zijn op zoek naar enthousiaste, zelfstandige mensen die niet bang zijn zelf het initiatief te nemen. Heb jij affiniteit met geschiedenis, cultuur en erfgoed? Ben je flexibel en houd je van afwisselende werkzaamheden? En ben je nauwkeurig en houd je van ‘peuteren’ om de juiste informatie over een voorwerp te vinden?

Als je jezelf hierin herkent en enthousiast ben geworden na het lezen van deze vacature, maken we graag kennis met jou!

Extra informatie:
Referenties worden nagetrokken.

Sollicitatieprocedure:
Onze voorkeur gaat uit naar mensen die voor langere tijd op oproepbasis of na afspraak beschikbaar zijn.  Ben je geïnteresseerd en herken je je in het hierboven genoemde profiel? Dan nodigen wij je graag uit voor een gesprek!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wicher Kerkmeijer, conservator/adjunct directeur. Telefoon: (050) 312 22 02 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook Twitter

Adres
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen

tel: + 31 (0)50 312 22 02
stuur ons een e-mail

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

certified_museum nietsbovengroningen

Nieuwsbrief

Uitgelicht

Museumschip Emma
Meer informatie

Emma_k

 

Evenementen

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden