Noordelijk Scheepvaartmuseum

 • nieuwnieuw01
 • SlideNieuw05
 • SlideNieuw02
 • nieuwnieuw02
 • SlideNieuw04
 • nieuwnieuw05
 • SlideNieuw01
 • nieuwnieuw03
 • SlideNieuw03
 • nieuwnieuw04

4juni open coronabannershort

Om ons museum te bezoeken, kun je hier van tevoren een e-ticket kopen. We werken met tijdsloten met een maximum aantal bezoekers, maar zijn er plekken vrij? Dan kun je ook aan de balie een kaartje kopen!

 • Je e-ticket geeft museumtoegang voor jouw gekozen tijdslot
 • Heb je een museumkaart? Reserveer dan ook een (gratis) e-ticket, kies 'museumkaart' en laat bij de balie je museumkaart scannen. 
 • Draag een mondkapje en desinfecteer je handen bij binnenkomst.

AlidaVanaf 5 juni tot 1 augustus is een selectie van de mooiste scheepsportretten en tekeningen van schilders van ´De Ploeg´ uit onze eigen collectie te zien. De Groninger vereniging werd meer dan 100 jaar geleden opgericht door een groep jonge gretige kunstenaars die de Groningse kunstwereld wilden opschudden. Initiatiefnemers Jan Wiegers, Johan Dijkstra, George Martens en Jan Altink hoopten op het gebied van moderne kunst terrein te kunnen ontginnen. Met werken uit de periode van ca 1920-1980 krijg je een mooi beeld van de expressionistische werken van Groningse schepen, havens en scheepswerven. Tijdens de tentoonstelling kun je op de  historische binnenplaats op woensdag van 12.00-16.00 uur en zaterdag van 11.00-15.00 uur een exclusief kijkje nemen in de tjalk van George Martens. Houd deze website in de gaten voor de exacte tijden. Dit tjalkje is vernoemd naar de jong overleden lerares en kunstenares Alida Pott, Ploeg-lid en echtgenote van George Martens. Leden van De Ploeg voeren tot 1979 regelmatig mee aan boord van de ‘Alida’ naar het Paterswoldsemeer en het wad om daar en plein air te schilderen.

Emma klein

Bijzondere vaartocht door vogelparadijs
In de maanden juni, juli en augustus kunt u aan boord van het intieme, luxe, bijna 100 jaar oude, directievaartuig vanuit de stad Groningen een exclusieve dagtocht maken over de oude rivier de Hunze naar het Zuidlaardermeer. Samen met een gids van Het Groninger Landschap varen we langs de Onnerpolder, de Westerbroekstermadepolder, het Foxholstermeer, de Kropswolderbuitenpolder en de Oostpolder. Er staat een lunch klaar bij restaurant/eethuisje ‘de Waterjuffers bij Vos', naast palinghandel Vos aan het Zuidlaardermeer. Na de lunch volgt een korte excursie door de Oostpolder. Het is dé kans om dit bijzondere gebied eens vanaf het water te ontdekken. De vaardata zijn 26 juni, 17 en 27 juli en 14 augustus. De dagtocht is van 9.30 – 16.30 uur en kost per persoon € 60,- inclusief koffie/thee en lunch.  VRIENDEN VAN Museum aan de A (Noordelijk Scheepvaartmuseum)  en beschermers van Het Groninger Landschap krijgen 15% korting en betalen dus € 51,- per persoon. Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Houd deze site in de gaten voor extra vaartochten. 

Heb je een Stadjerspas en wil je de korting op uw museumkaart aanvragen?

Maak dan een foto van uw museumkaart en stadjerspas en mail dit met uw IBAN en naam naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vanaf dinsdag 8 juni kunnen we de korting verwerken en de betalingen doen. 
Let op: de Stadjerspaskorting van 2020 kan niet meer aangevraagd worden.

Adres
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen


tel: + 31 (0)50 312 22 02
of e-mail naar
info@noordelijkscheepvaartmuseum.nl

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

Facebook Twitter

 

Marketing Groningen

 

Museumvereniging

Nieuwsbrief

Uitgelicht

Museumschip Emma
Meer informatie »

IMG 5313

 

Evenementen

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden