Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Slide 6
  • Slide 1
  • Erebus
  • Damsterdiep
  • Slide 2
  • Scheepswerf

De tentoonstelling 'Waar kom je weg?' heeft de afgelopen maanden grote belangstelling opgeleverd en veel losgemaakt bij de bezoekers. Door het succes van de tentoonstelling en het gevarieerde randprogramma wordt de expositie verlengd t/m 29 september. Word verrast en laat je ontroeren door verhalen van nieuwe Groningers en ontdek sporen van andere culturen in het straatbeeld van de stad.

afbeelding hoofdbeeld
Zes eeuwen migratie naar Groningen

Vrijwel iedere Nederlander heeft een buitenlandse voorouder. Sporen van immigranten zijn overal te vinden en migratie is van alle tijden. Wat beweegt mensen om hun thuisland te verlaten? Kiezen zij bewust voor Nederland? Of voor Groningen? En zo ja, waarom?

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum neemt je mee op reis door het migratieverleden van Groningen.
Laat je verrassen en ontroeren door verhalen van nieuwe Groningers en ontdek sporen van andere culturen in het straatbeeld van de stad.
De Emma Fotograaf Antrude OudmanHet museumschip maakt dit jaar meerdere malen een dagtocht door het prachtige Groninger Landschap. Vanuit Reitdiephaven vertrekt de Emma via de sluis Dorkwerd naar Garnwerd en Winsum, langs de oude steenfabrieken naar Onderdendam. Na de lunch met uitzicht op de Zijlvesterbrug volgt een wandeling  onder leiding van een bevlogen gids door het oude dorpshart van  Onderdendam, langs unieke Amsterdamse School gebouwen. De dag wordt afgesloten met een huiskamerconcert in DE KERK van architect Wiersema. Een taxi brengt de deelnemers terug naar Groningen. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert deze mooie tocht in samenwerking met DasjaGoud en DE KERK van Stichting Oude Groninger Kerken. De vaartochten vinden plaats op zaterdag 1 en 29 juni, 6 en 20 juli, 3 en 17 augustus. 

Informatie en boekingen

De kosten voor dit arrangement bedragen €65 per persoon. Dit is inclusief koffie en lunch in Onderdendam en vervoer terug naar de opstapplek in Groningen. De capaciteit van museumschip Emma is 12 personen. Het schip is geschikt voor minder valide bezoekers. Voor informatie en boekingen: 050-3122202 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ontdek het Reitdiep-gebied aan boord van de historische garnalenkotter 
ZK 4 Albatros fotograaf VisserijmuseumDeze zomer gaat de bijzondere vaartocht over het Reitdiep met de historische garnalenkotter ZK4 weer van start. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Visserijmuseum Zoutkamp en Stichting Het Groninger Landschap organiseren gezamenlijk deze mooie dagtochten waarin cultuur, historie en natuur centraal staan. Op zaterdag vaart de Beurtvaart van Zoutkamp naar Groningen en op zondag van Groningen naar Zoutkamp. Tijdens de tocht komen de verhalen van het unieke Reitdiep-gebied tot leven en in de middag staat er een lunch klaar bij het idyllische Café Hammingh aan het Reitdiep in Garnwerd. Vervolgens brengt een wandeling onder leiding van een bevlogen gids bezoekers langs de vele monumenten van dit wierdendorp. Op de Beurtvaart brengt men bovendien een bezoek aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen en het Visserijmuseum in Zoutkamp.

De kosten voor dit unieke en uitgebreide arrangement bedragen € 65,- per persoon. Aanmelden kan bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum via 050-312 2202 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Vaardata:
1 en 2 juni
6, 7, 20 en 21 juli
3, 4 en 31 augustus
1, 21 en 22 september

Facebook Twitter

Adres
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen

tel: + 31 (0)50 312 22 02
stuur ons een e-mail

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

certified_museum nietsbovengroningen

Nieuwsbrief

Uitgelicht

Museumschip Emma
Meer informatie »

IMG 5313

 

Evenementen

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden