Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus vindt, ter ere van het Groningens Ontzet, de eerste Vestingdag Groningen plaats. Op de binnenplaats van het Noordelijk Scheepvaartmuseum, ín het museum zelf én aan het Kleine der A kun je genieten van een waar spektakel! Met een re-enactment wordt het verleden tot leven gebracht: nabootsers slaan hun kampement op bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum en demonstreren hoe het kampleven er in de zeventiende eeuw uitzag. Na het ochtendappel op zondagmorgen zijn er op het Kleine der A verschillende activiteiten: train mee met een bataljon soldaten, luister naar een hagenpreek door een dominee, ga naar een interessante lezing of bekijk vuurdemonstraties! De Vestingdag Bommen Berend vindt plaats op zaterdag 26 augustus van 17.00 tot 22.00 uur en zondag 27 augustus van 9.00-17.00 uur.

Voor even is de stad Groningen terug in 1672 toen Bommen Berend de stad belegerde, maar het onderspit delfde. Natuurlijk is het niet alleen toekijken, maar mag je zelf ook meedoen! Bij de piek dril oefen je met een piek, een lange lans die vroeger werd gebruikt bij gevechten. Maar de zeventiende eeuw bestond uit veel meer dan vechten alleen! Slenter langs verschillende kraampjes, snuif de geuren op van authentieke etenswaren en maak een heuse wachtdienst mee. Daarnaast worden in het Noordelijk Scheepvaartmuseum alle ins en outs van de periode rond 1672 behandeld in drie lezingen. Wat gebeurde er nu eigenlijk 350 jaar geleden? De Vestingdag Bommen Berend wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Vestingdagen Noord-Nederland.

Zaterdag 26 augustus van 17.00-22.00 uur.
Zondag 27 augustus van 9.00-17.00 uur.

Museumschip Emma

Emma_k