veraaawebAl tickets gekocht voor de Groninger Museumnacht? Dit jaar organiseren we met onze vier collega-musea op 9 september de allereerste Groninger editie van dit culturele spektakel! Alle musea in Groningen zijn tot na middernacht geopend voor bezoek. Daarnaast zijn er optredens van verschillende bands, diverse bijzondere workshops en interessante sprekers! Het programma in ons museum draait om dat kopje versgebrande koffie toen geluk nog heel gewoon was. Bestel de tickets hier!

Ons museum staat in het teken van Groningse koffie, blik & indierock! In het licht van de tentoonstelling 'Koffie, vers(ch) gebrand!' werpt conservator Carin van de Wal van het Behouden Blik een blik op de jaren '50 met vijftig blikken - de tijd waarin geluk heel gewoon was te midden van wederopbouw, woningnood en de eerste nieuwbouwwijken. De driekoppige indierockband Vera's Charm uit Groningen speelt aanstekelijke, eigenzinnige liedjes met een rauw randje. En er is natuurlijk vers gebrande koffie van de StadskoffieBranderij: barrista Sandro brandt en maalt bonen voor een heerlijk kopje koffie met pit!

Museumschip Emma

Emma_k