Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Erebus
  • Slide 6
  • Slide 2
  • Damsterdiep
  • Slide 1
  • Scheepswerf

IMG 4695Van 8 juli t/m 12 november 2017
Drie eeuwen koffiebranderijen in Noord-Nederland.
Lokale, ambachtelijke producten, als vers gebrande koffie, zijn helemaal hip. Toch is dit niet alleen van deze tijd.
Groningen telde van oudsher al veel kleine koffiebranderijen. De afgelopen zes jaar deed Carin van de Wal, conservator van Het Behouden Blik, onderzoek naar deze branderijen. Het resultaat wordt getoond in deze tentoonstelling én een boek!
Rond 1900 werd er door de Noordelijke koffiebranderijen maar liefst een miljoen kilo koffiebonen gebrand. En toch draait de tentoonstelling niet alleen om het branden van de koffie....

ZK 4 AlbatrosDe historische garnalenkotter ZK4 uit Zoutkamp vaart tijdens de zomermaanden door het Reitdiepgebied met de beurtvaart. Er wordt geluncht bij Café Hammingh in Garnwerd. Een wandeling door het wierdedorp leidt u langs de vele monumenten. Aan het begin en eind van de dag kunt u het Noordelijk Scheepvaartmuseum of het Visserijmuseum te Zoutkamp bezoeken. Een taxi brengt u terug naar uw opstapplaats. De beurtvaarten worden georganiseerd i.s.m. Visserijmuseum Zoutkamp en Het Groninger Landschap.

De Vereniging Noordelijk Scheepvaartmuseum staat na jarenlange voorbereiding op het punt enkele heel belangrijke besluiten te nemen over haar toekomst. In dat kader is besloten de besluitvorming zo zuiver mogelijk te houden door de aanmelding van nieuwe leden tijdelijk aan te houden totdat er meer duidelijkheid is over die toekomst. In de extra algemene vergadering van 8 februari zijn onze leden unaniem akkoord gegaan met het door het bestuur voorgestelde voornemen ons Pomphuis aan het Groninger Monumenten Fonds (GMF) te verkopen.

Geen nieuws meer missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief op de button rechts! Onze digitale nieuwsbrief vertelt je over onze activiteiten, geeft je een kijkje achter de schermen met een 'Object van de Maand' en houdt je op de hoogte van het laatste nieuws.

Facebook Twitter

Adres
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen

tel: + 31 (0)50 312 22 02
stuur ons een e-mail

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

certified_museum nietsbovengroningen

Nieuwsbrief

Uitgelicht

Museumschip Emma
Meer informatie

Emma_k

Evenementen

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden