Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Slide 1
  • Slide 6
  • Scheepswerf
  • Damsterdiep
  • Slide 2
  • Erebus

Verwijderen tramrails Herestraat 1953

Met de rubriek Herinnerings in beeld in de Groninger Gezinsbode brengen de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum de geschiedenis van Groningen wekelijks in beeld. Vanaf zaterdag 13 april zijn de foto’s van de afgelopen jaren te zien in een mini-expositie in de entreehal van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Hier zijn ook de Herinnerings in bewegend beeld te zien. Iedereen is welkom, ook zonder entreekaartje. De mini-expositie is tot en met zondag 16 juni te bekijken.

Theaterproductie Averecht, VRIJDAG op locatie in het Noordelijk Scheepvaartmuseum
20181115 084934Na de succesvolle samenwerking tussen VRIJDAG en het Noordelijks Scheepvaartmuseum in juni 2018, waarbij één van de jongerenroutes speelde op de binnenplaats van het museum in het kader van de tentoonstelling ‘Voortdurend Verzet’, willen VRIJDAG en het Noordelijk Scheepvaartmuseum dit graag voortzetten met een volwassengroep van VRIJDAG theater.
Van 13 tot en met 16 juni 2019  wordt door VRIJDAG, huis van de amateurkunst, de theatervoorstelling ‘Averecht’ in het museum opgevoerd.  Aanleiding voor de inhoud van deze voorstelling is het feit dat dit jaar het kiesrecht voor vrouwen 100 jaar bestaat. Verschillende culturele instellingen in de stad Groningen sluiten met hun programmering aan bij dit thema. Zo ook VRIJDAG en het Noordelijk Scheepvaartmuseum met een theaterproductie over vrouwen en recht, onrecht en aanrecht. De voorstelling zal zowel binnen in het museum als buiten op het binnenplein plaatsvinden. De sfeervolle binnenplaats van het museum leent zich uitstekend voor muziek en theaterproducties. 

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum en VRIJDAG, huis van de amateurkunst, hebben de intentie uitgesproken om de komende jaren een structurele samenwerking aan te gaan. Dit betekent dat het Scheepvaartmuseum een vaste speellocatie gaat worden voor groepen van VRIJDAG. Zowel de disciplines muziek, beeldende kunst als theater zullen gedurende het jaar hun werk tonen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

De voorstelling wordt vier keer gespeeld op 13, 14, 15 en 16 juni, steeds om 21.00 uur. Dit omdat er dan bij de slotscene buiten op de binnenplaats en in het museum gebruik gemaakt kan worden van theaterlicht. De kaartverkoop loopt t.z.t. via de website van VRIJDAG.

werkervaringOp zoek naar een werkervaringsplek, stage of afstudeeropdracht? Bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen zijn wij doorlopend op zoek naar enthousiaste en zelfstandige stagiaires van MBO/HBO en WO die veel willen leren. Ons museum zit in hartje stad, in twee panden met een machtig mooi verleden. Op verschillende afdelingen zijn er structureel plaatsen beschikbaar. Het museum toont de geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepvaart en de geschiedenis van Groningen. Daarnaast zijn er wisselende geschiedenistentoonstellingen in ons museum.


Dus ben jij op zoek naar een werkplek?  Klik door voor de vacatures!

De Vereniging Noordelijk Scheepvaartmuseum staat na jarenlange voorbereiding op het punt enkele heel belangrijke besluiten te nemen over haar toekomst. In dat kader is besloten de besluitvorming zo zuiver mogelijk te houden door de aanmelding van nieuwe leden tijdelijk aan te houden totdat er meer duidelijkheid is over die toekomst. In de extra algemene vergadering van 8 februari zijn onze leden unaniem akkoord gegaan met het door het bestuur voorgestelde voornemen ons Pomphuis aan het Groninger Monumenten Fonds (GMF) te verkopen.

Facebook Twitter

Adres
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen

tel: + 31 (0)50 312 22 02
stuur ons een e-mail

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. - Za. 10.00-17.00 uur
Zo. 13.00-17.00 uur

certified_museum nietsbovengroningen

Nieuwsbrief

Uitgelicht

Museumschip Emma
Meer informatie »

IMG 5313

 

Evenementen

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden