Bommen Berend Jeugdtheater om 14.00, 16.00 en 20.00 uur

Where:
Category:

Description

Groningen 1672, bakkersdochter Zwaantje en zoon van een bierbrouwer Tammo verzetten zich samen met hun vrienden tegen het geweld van Bommen Berend. Ze laten zich door de aanhoudende bommenregen niet klein krijgen en proberen hun leven zo goed mogelijk voort te zetten. Met hun liedjes bespotten ze de vijand, totdat ze tijdens een nachtelijke expeditie op zoek naar eten deze tegen het lijf lopen. En hij blijkt lang niet zo beestachtig en lelijk als gedacht. Zwaantje en de Westfaalse Heinz vallen als een blok voor elkaar. Maar liefde voor de vijand in oorlogstijd, dat heeft toch geen schijn van kans? Romeo en Julia, West Side Story, Bommen Berend Muziektheater. Echte liefde maalt niet om afkomst, kleur of nationaliteit. Aan het einde van het verhaal vieren we met z’n allen, Westfaal en Groninger, ‘poep’ en Stadjer, Groningens Ontzet. Zodat we niet vergeten dat Bommen Berend hier ooit is geweest.

Het Bommen Berend Jeugdkoor bestaat uit kinderen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar en is een initiatief van Marcel den Os voor de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken.

Location:
Street: