Bijzondere dagtocht met historische "Garnalenkotter ZK4"

Title:
Bijzondere dagtocht met historische "Garnalenkotter ZK4"
When:
22 Sep 2018, 08:45 uur - 17:45 uur
Where:
,
Category:

ZK 4 2

Dit voorjaar tot en met september gaan de bijzondere dagtochten over het Reitdiep weer van start. U vaart van Zoutkamp, met de historische Garnalenkotter ZK4, naar Groningen. Het Noordelijk Scheepvaart museum, het Visserijmuseum Zoutkamp en Groninger Landschap organiseren gezamenlijk 12 prachtige dagtochten, waarin cultuur, historie en natuur worden gecombineerd.

Op zaterdagen vertrekt de ZK4 in Zoutkamp en op zondagen vertrekt de historische kotter in Groningen.

U geniet gedurende deze tocht van al het moois dat het Reitdiep en omgeving te bieden heeft, waarbij de verhalen van onze bevlogen gidsen tot leven komen.

Dagtocht programma zaterdag:

08:45 Ontvangst in het Visserijmuseum Zoutkamp, Reitdiepskade 11, Zoutkamp, telefoon 0595-401957
09:20 Inschepen aan boord van de ZK4
11:30 Wandeling onder leiding van dorpsgids door Garnwerd (tot 12:00 uur)
12:00 Lunch in Café Hammingh te Garnwerd (tot 13:00 uur)
15:30 Aankomst in het Noordelijk Scheepvaartmuseum
17:00 Vervoer van Groningen richting Zoutkamp
17:45 Terugkomst in Zoutkamp

U vaart en wandelt langs historische en idyllische plekken en monumenten. 's Middags staat er voor u een lekkere lunch klaar bij het Café Hammingh aan het Reitdiep. Na de lunch wandelt u door het historische dorpshart van Garnwerd, waarna u verder vaart richting stad. Rond 15:30 uur brengt u een bezoek aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum, waarna u om 17:00 per taxi wordt teruggebracht naar de opstapplaats in Zoutkamp.

Kosten

Deze unieke dagtocht kost 60 Euro per persoon en biedt een volledig verzorgde dag, waarbij u heerlijk geniet van rust, het landschap, het water en historische bezienswaardigheden. (Deze kosten zijn inclusief koffie, thee en de lunch bij het Café Hammingh in Garnwerd.)

Zaterdagtochten in 2018 van Zoutkamp naar Groningen
Zaterdagtochten vinden plaats in 2018 op; 26 mei, 30 juni, 14 juli, 4 augustus, 1 - en 22 september.

Zondagtochten in 2018 van Groningen naar Zoutkamp

Zondagtochten vinden plaats in 2018 op; 27 mei, 1 juli, 15 juli, 5 augustus, 2 en 23 september. (Zie ook evenement; Bijzondere zondagtocht met historische "Garnalenkotter ZK4".)

Opgave
U kunt zich opgeven of reserveren bij het Noordelijk Scheepvaart museum. Telefoon 050-3122202 of per email, Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Location:
Zoutkamp-Groningen