Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • nieuwnieuw01
  • SlideNieuw02
  • nieuwnieuw05
  • nieuwnieuw03
  • nieuwnieuw02
  • SlideNieuw05
  • SlideNieuw01
  • SlideNieuw04
  • SlideNieuw03
  • nieuwnieuw04

Bekijk hier onze voorzorgsmaatregelen en voorwaarden voor het reserveren.
Hier kunt u uw museumbezoek reserveren en een e-ticket aanschaffen:

 4juni open coronabannershort

- U kiest eerst een dag en starttijd door in het schermpje naar beneden te scrollen
- Daarna het aantal entreebewijzen
- Dan kiest u entreebewijs het type
- U sluit af met de knop 'toevoegen aan winkelmandje' en u betaalt via iDeal. 

4juni open coronabannershortAdvies: reserveer hier alvast uw e-ticket, u kiest een vaste starttijd. 
Aan de balie kunt u alleen een kaartje kopen als er nog plek is, VOL = VOL

Hebt u een museumkaart? Reserveer dan ook een e-ticket, kies 'museumkaart' en laat bij de balie uw museumkaart scannen. 

Hebt u een Stadjerspas en wilt u de korting op uw museumkaart aanvragen? Maak dan een foto van uw museumkaart en stadjerspas en mail dit met uw IBAN en naam naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. We maken het geld dan naar u over. 

Advies: reserveer hier alvast uw e-ticket, u kiest een vaste starttijd. 
Aan de balie kunt u alleen een kaartje kopen als er nog plek is, VOL = VOL
Hebt u een museumkaart? Reserveer dan ook een e-ticket, kies 'museumkaart' en laat bij de balie uw museumkaart scannen. 

Hebt u een Stadjerspas en wilt u de korting op uw museumkaart aanvragen? Maak dan een foto van uw museumkaart en stadjerspas en mail dit met uw IBAN en naam naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. We maken het geld dan naar u over. 

panden Johan BosmaTwee opvallende monumentale panden aan de Brugstraat, het Gotisch Huis en het Canterhuis, zijn hét visitekaartje van het museum.
Het Canterhuis uit de vijftiende eeuw, van oorsprong een middeleeuws zaalhuis dankt zijn naam aan de Groninger geleerde en advocaat Johannes Canter.
De eerste ingrijpende verbouwing van het Gotisch Huis vond plaats rond 1445 en kwam op het conto van de bierbrouwende burgemeester Evert Wygboldus. Met deze digitale replica van de middeleeuwse panden kunt u vanaf elke plek ter wereld ons museum bezoeken en op ontdekkingstocht gaan door de bijzondere gebouwen en collectie. 

U ziet de situatie van de panden zoals deze nu, mei 2020, is. De gebouwen en de collectie zijn tot in ieder detail haarscherp vastgelegd en zijn zo voor de toekomst 'digitaal geconserveerd'. Welkom in onze bijzondere panden, een museumstuk op zich!


website afbeelding EmmaHet is onze trots: de Emma (PW 17). Dit directievaartuig werd in 1922 gebouwd in opdracht van de Provinciale Waterstaat, sinds een kleine tien jaar vaart de Emma onder de vlag van het museum. Door corona legde het museum het fraaie museumschip tijdelijk aan de ketting, dolblij zijn de ervaren schippers dan ook dat de Emma weer in de vaart gebracht wordt. Geheel volgens de richtlijnen van de RIVM is het museumschip voorlopig alleen exclusief voor groepen van maximaal 7 personen te reserveren. Een privé tocht op de Emma is uitermate geschikt voor een onvergetelijk dagje op het water met het gezin, familie of vrienden. Iets te bespreken? Op de Emma wordt een vergadering een heel bijzondere ervaring. Een privé tocht kost € 50 per uur met een minimum van twee uur. Voor meer informatie of reserveren, neem contact op met de schipper, Hans Egberts, tel: 0657 131 987 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden