Koffie voorproef- en verhalenmiddag

Koffie voorproef- en verhalenmiddag
20 mei 2017, 12:00 uur - 16:00 uur
Locatie:

In deze tijd, zo met de voorjaarsschoonmaak, staan mensen er vaak weer mee in hun handen en verhuizen ze tóch naar de zolder. Oude koffie- en theeblikken. Bent u benieuwd naar de geschiedenis achter deze blikken en de bedrijven die ze vertegenwoordigen? Het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert op zaterdag 20 mei tussen 12.00 en 16.00 uur een voorproefje op de zomertentoonstelling Koffie Vers(ch) Gebrand! Onder het genot van een goede kop koffie krijgt u informatie over uw eigen koffie- of theeblikken én is er volop gelegenheid bijzondere verhalen over de koffiebranderijen die in Noord Nederland actief waren of nog zijn, zoals o.a. Tiktak, Broekema, Kahrel’s, Niemeijer en Jansonsius, te delen met de gastconservator.

Het Behouden Blik organiseert deze zomer in het Noordelijk Scheepvaartmuseum een tentoonstelling die volledig in het teken staat van de vele koffiebranderijen en theepakkerijen die Noord-Nederland rijk was vanaf het begin van de 19e eeuw. Veel van de geschiedenis van de stoomkoffiebranderijen en theehandels is verloren gegaan of niet eerder vastgelegd. Het Behouden Blik is gedurende de 16 jaar dat het museum bestaat continu op zoek naar de, veelal prachtig vormgegeven, blikken en verpakkingen. Steeds meer groeide de nieuwsgierigheid naar het verhaal achter deze objecten. Deze nieuwsgierigheid resulteert in het boek ‘Koffie Vers(ch) Gebrand!’ en de gelijknamige tentoonstelling die vanaf 8 juli t/m 12 november 2017 geopend is voor publiek.

Heeft u nog materiaal of een bijzonder verhaal over één van de branderijen of theepakkerijen? En vindt u het leuk als uw verhaal of object mogelijk onderdeel uitmaakt van de tentoonstelling? Kom dan op zaterdag 20 mei naar de voorproef- en verhalenmiddag in het Noordelijk Scheepvaartmuseum! De, overigens zalige, koffie wordt verzorgd door de Stads Kovvie Branderij.

Locatie:
Straat: