Noordelijk Scheepvaartmuseum

  • Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 6

Het museum heeft een maritieme bibliotheek en een kleine studiezaal waar genealogen, studenten, historici en scheepsliefhebbers uitsluitend op afspraak onderzoek kunnen doen.

Op afspraak
Wanneer u hiervan gebruik wilt maken, kunt u van dinsdag tot en met donderdag een afspraak maken met de afdeling Onderzoek van het museum. Onze medewerkers ontvangen u graag. Voor het maken van een afspraak kunt u mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met tel. 050-3122202.

Vertel ons vooraf wat uw vraag is
Wij raden u aan bij het maken van een afspraak aan te geven wat uw onderzoeksvraag is. Onze medewerkers kunnen dan vooraf bekijken of uw vraag te beantwoorden is.

Wat kunt u onderzoeken?
Onderzoeksvragen kunnen erg uiteenlopen. Waar wij u vooral mee kunnen helpen zijn vragen over schepen, de werf waar zij gebouwd zijn, hun geschiedenis en hun eigenaren.
Het museum heeft een zeer uitgebreide fotocollectie van kustvaarders en een zeer uitgebreide verzameling originele bouwtekeningen van Groninger scheepswerven.
Voor bijvoorbeeld het vinden van het schip van uw voorvader of het bouwen een model van een kustvaarder kunt u goed bij ons terecht.

Combineren van bronnen
Veel vragen over schepen of opvaren worden doorgaans beantwoord wanneer u de beschikbare bronnen met elkaar combineert. Zo kunt u gegevens die u al heeft samenvoegen met gegevens die u in ons museum of bij de Groninger Archieven kunt vinden.

Brochure onderzoek naar schepen
De Groninger Archieven hebben, in samenwerking met het Noordelijk Scheepvaartmuseum, een speciale brochure samengesteld voor onderzoek naar schepen, getiteld: Onderzoek naar schepen en schippers. Deze kunt u via de link downloaden.

 

Copyright © 2010 Noordelijk Scheepvaartmuseum Groningen. Alle rechten voorbehouden